Is uw Cv-ketel al wat ouder en denkt u eraan om deze te vervangen? Of loopt u tegen (blijvende) problemen aan? Voorkom een koude woning of koude douche en vervang uw Cv-ketel op tijd!

Een Cv-ketel is dé motor van uw centrale verwarmingsinstallatie. Een veilige verwarmingsketel is dan ook van levensbelang. Kies daarom altijd voor installatie en service door een erkende vakman, zoals de monteurs van Sankomij. Vanaf 01-04-2023 is het namelijk wettelijk verplicht als woningeigenaar om uw gasverbrandingstoestel door een gecertificeerd bedrijf en opgeleide vakman te laten uitvoeren.

Maar hoe werken Cv-ketels nu eigenlijk en welke moet u kiezen als uw ketel wel toe is aan vervanging? Met deze vragen helpt Sankomij u graag!

De meeste Cv-ketels zijn tegenwoordig combiketels, deze zogeheten combiketel zorgt voor de verwarming van de woning én voor warm water uit uw kraan. Dit doet het apparaat door middel van een brander, die (meestal) op aardgas werkt. Deze brander gaat aan zodra u de kraan opendraait of zodra de thermostaat een seintje geeft. Het verwarmde water wordt vervolgens door een circulatiepomp naar de radiatoren of warmwaterkraan gepompt.

Wanneer uw ketel toe is aan vervanging kunt u zichzelf afvragen: ‘Welke Cv-ketel heb ik nu nodig?’ Bij het kopen of huren van een Cv-ketel moet u kijken naar het vermogen in kW voor de verwarming van uw woning, en de CW-waarde (Comfort Warmwater) voor de hoeveelheid warm water dat de ketel kan leveren. Om er zeker van te zijn dat uw ketel en de installatie ervan altijd aan de voorschriften voldoet kunt u controleren op keurmerken. Denk hierbij aan keurmerken zoals het CE-label en het Gaskeur keurmerk.

Bij Sankomij kunt u kiezen tussen het kopen of huren van een Cv-ketel. Is uw Cv-ketel aan vervanging toe, maar wilt u geen grote investering doen? Dan is het huren van een Cv-ketel een mooi alternatief. U hoeft geen grote uitgave in 1 keer te doen, maar bent wel verzekerd van een Cv-ketel die past bij uw wensen en situatie.

Cv-ketel huren

  • Laag maandelijks huurbedrag
  • Standaard installatie inbegrepen
  • Inclusief onderhoud
  • Inclusief storingsdienst

Cv-ketel kopen

  • Vrijblijvende offerte
  • Eenmalige uitgave
  • Installatie door Sankomij is altijd inbegrepen
  • De Cv-ketel is uw eigendom
  • 2 jaar garantie

Vindt u de keuzes lastig of komt u er zelf niet uit?

Bij Sankomij hebben we speciaal opgeleide medewerkers die graag bij u langs komen
voor het geven van vakkundig advies, zij verzorgen tevens ook vrijblijvend een offerte voor u, indien gewenst.

Onze monteurs die zorgen voor de plaatsing van uw Cv-ketel en/of uw warmwater toestel, hebben hierin ruime ervaring,
zijn deskundig en klantvriendelijk. Daarnaast wordt er op alle geleverde en geplaatste toestellen een volledige garantie van 2 jaar gegeven.