(Hybride) Warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp met een Cv-ketel. Voor het grootste deel van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning. Alleen als het buiten heel koud is springt de Cv-ketel bij. De Cv-ketel zorgt ook voor het warme tapwater. Omdat je op deze manier gas bespaart draagt de hybride warmtepomp bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Hoe werkt zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Een warmtepomp werkt op basis van de natuurkundige principes: verdamping en condensatie. De warmte van een bron zorgt dat een koudemiddel gaat koken en vervolgens verdampt. Door een compressor wordt de temperatuur van de damp verhoogd. De condensatie van deze damp geeft warmte af aan het water. Dit verwarmde water wordt gebruikt voor de verwarming van uw huis of warm water.

U kunt een hybride warmtepomp los kopen en aansluiten op uw bestaande Cv-ketel. Ook is het mogelijk om een hybride warmtepomp te kopen inclusief een Cv-ketel. Als u voor het laatste kiest weet u zeker dat de combinatie goed met elkaar kan samenwerken en het beste resultaat geeft.

Met een warmtepomp verwarmt u op een duurzame manier uw woning. Ten opzichte van een Cv-ketel bespaart u tot 70% op het gasverbruik voor verwarming. Dit is beter voor het milieu, omdat u 40% minder CO2 uitstoot.

Kortom: een mooie duurzame stap voor het verwarmen van uw woning. Zo zorgt een warmtepomp voor de verlaging van het gasgebruik, vermindert het de CO2 uitstoot, krijg je subsidie op de aanschafkosten en eindigt je energierekening uiteindelijk lager dan gebruikelijk.

Certificeringen: